12.13.2012

Welcome to Bloging World (o.O)



Assalamualaikum Semua :') Welcome to Single World :D Kekadang aku rasa kebanyakkan lelaki macam C*B*I . Faham ? argghhhhh >o< Sakit hati sayeee xP Jahat! Jahat! Jahat! Benci awak! tapi ,, Sayang awak lagi --' he..he..he..
anyway, dah lama tak usik blog sayee nihh . siapa rindu ogyy ? hmmm -.-' kayy, tiada siapa --' sayee sedar siapa saya. HAHA ? LOL xP 
mama sayee cakap 'Jangan percaya lelaki zaman sekarang. Semua dah tak boleh percaya. mama bukan nak marah kau buat ini buat itu. Zaman sekarang, dah tak ramai lelaki yang setia. tak payah laa couple-couple ni. buat sakit hati je kau couple dengan dia.'
Hmmmm hmmmp. okayy okayy.. lepas ni pasang skandel banyak banyak. Tak payah nak setia sangat. nanti diri sendiri yang kecewa.
HAHA . den gurau. mama tak cakap macam tu pun ;)
Tak tahu nak cakap apa. Tapi . . . . . . 

ByeBye ;)

10.13.2012

Tempahan blog akan ...................



Assalamualaikum SILENT READERS :D I will be your smile :)
ehemm ehemm . lama aku tak update entri kan . Mesti korang rindu . betul tak ? waduhhh :') terharu den . Disini , aku nak cakap yang aku sihat . Alhamdulillah . Rezeki Allah . Ohh ye . Lupa nak bagi tahu . Akaun Facebook Nur Shahirah Farhana sudah tidak wujud . Maaf ye kepada beberapa blogger yang nak buat tempahan , tapi tak jumpa akaun Nur Shahirah Farhana tuhh . Sebelum tu , Sila log-in facebook korang dan KLIK SINI . Hanya beberapa komputer sahaja yang boleh view Facebook baru tu . Ape ape hal yang berkaitan dengan BLOG , korang boleh send mesej dekat situ . 

Setelah beberapa bulan aku menyepi dalam DUNIA BLOGGING , aku dapat permintaan TEMPAHAN BLOG . Banyak jugak , tapi mampu ke aku ? Just wait and see :') Thanks for your support :D Aku akan kembali aktif dalam bidang blogging . Sebelum tu , aku nak maklumkan sesuatu . TEMPAHAN BLOG AKAN TAMAT APABILA BULAN OKTOBER MELABUHKAN TIRAI :( 

I have no idea . Cukup sampai sini . Aku harap dapat buat code blogskin yang baru :D pray for me guys . 


8.16.2012

Selamat Hari Raya :D


Assalamualaikum . Puasa , berbuka , puasa , berbuka , ehhh ! lagi 1 hari dah raya . rasa macam baru hari pertama puasa je kan ? hohohoh :O by the way , Tadi aku Upgrade blog . warna ungu lagi :D hihi . aku suka warna ungu maaaa ~ apa nakk buattttt . dah takdir nya aku suka warna ungu :)
 Alhamdulillah :D baju raya dah beli . warna coklat pekat ;) hihi . kauorang warna apa ? share leww . Raya tahun ni ramai pulak baju raya warna ungu & pink ! apakah ? -,-' kauorang buat projek pistol ke ape ? sampai pakat ramai-ramai baju warna sama ? hahahah . ape ape pun , aku excited menunggu ketibaan hari raya ke-2 . weeeee ~ nihh projek pistol aku pulakk -,-' ehermmmm , Raya tahun ni kan , kitorang tak gathering laa :( semua tak balik pahang . tak show tahukkk -.- 
ehh , lari daripada tajuk pulakk ^^" ohh ye , kasut raya aku tak beli lagi . on the way leww . 
fuhhhhhh -,-' aku rasa penat lahh hari nihh . 

Selamat Hari Raya Aidilfitri to All Muslim and Muslimah in this world :D Nanti jangan lupa bagi aku duit raya k ? hihi :D

8.05.2012

Dah nak Raya ni ღ



Assalamualaikum Semua :face75: 

Berbuka , Sahur , Berbuka , Sahur , tup tup ja dah nak raya . Weee ~ kauorang acanoo ? dah prepare nak Raya ? kawan kawan aku excited nak Raya ! Baru hari pertama Puase , dia dah beli baju raya . Hitam putih pulak tuhh . terase ? wakaka -,-' *thumbs up
Aku ? sikit pun belum prepare *ayat hampaaa .. tapi on the way =3 ni hah list yang aku belum buat :-

1. Baju Raya - arituhh terdengar mama dengan ayah cakap pasal baju raya . Waaaaa . excited kaki nihh nak berjalan . dalam otak dah terbayang baju raya aku warna teeeeetttttttt ~ HIHI ., surprised leww . 
2. Kuih Raya - kalau bab kuih raya ni , memang jauh laa aku merantau . yang aku tahu , raya ni aku nak corn flakes . kalau tak , aku nak merajuk :3 HAHA
3. Kasut Raya - Tahukah anda , warna putih dan warna hitam boleh dipadankan dengan semua warna ? thats why aku pilih warna hitam ! kalau takde , baru aku pilih kasut putih . by the way , aku benci high heels . Jom laa ramai ramai kita benci high heels
4. Kemas Rumah - not yet -,-' insyaallah seminggu sebelum raya , aku kemas betul-betul . kalau sekarang dah kemas betul-betul , esok lusa confirm mainan adik aku bersepah . 
5. Balik Pahang > main mercun > baling dekat sedara & sepupu > terkejut > melatah > menangis > bagi tahu parents > kene marah > janji tak buat lagi > balas dendam > tapi tak dapat dapat > cuba lagi > tak dapat jugak > give-up > forget it -,-'
6. Kumpul Duit raya > malas nak story > terus publish entri ni > logout > The End ...

Balik kampung ! ooo balik kampung !  weeeee ~

7.30.2012

Asyik kene jho !


Assalamualaikum and \\ Banjour Fellas //
Hihi , kauorang apa khabar ? sihat ? yang sihat tu , alhamdulillah . yang tak sihat tu , jom ahh ikut aku pergi klinik ! nak tak ? naik van mayat ! wakaka xP kGurau jeww .. 
amacam ? rindu tak owner blog awesome neyy ? rindu ? hihi ^^ terharuu sungguh . yang tak rindu tuu , kesah pulakk edenn >,<  ehermmmmm . Guys ! kebelakangan ni kan , aku asyik kene warning jho .. pfftttt , oleh ? Capital A . tadi aku call dia . dia cakap ade sorang lelaki chat dengan aku . gabrah siakk time tu . Capital A pun dahh hangen satu badan .. aku tak tahu diorang borak-borak pasal ape .. ehh ehh , sekali aku check je , dah gaduhhh dah .. Ya Allah ! susah nye bila aku dah Terlebih Mesra Alam -_- Now , aku terpakse menyombongkan diri .. Capital A pun macam dah tak bagi aku online Facebook . Hello Guys ! sory k sory .. Ogyy dah tak boleh layan kauorang .. 
Aku tak nak kehilangan DIA untuk kali kedua !!

7.16.2012

Menjelang Ramadhan ◕‿◕


Assalamualaikum and Banjour Fellas . 3.35 AM , aku dah buat karangan baru =) Happy tak ? hahah . Firstly , aku layan Facebook dulu . Jom laa pakat ramai-ramai update status pasal Tahun depan dah boleh bawak handphone pergi sekolah !! Aku dah update tadi .. hahahah , semate je ^^v Lepas layan Facebook , layan Twitter pulak . ehermmm ., I'm newbie lagi di LamanBurungBiru tuhh .. tak faham sangat laa .. nak tukar gambar , tapi tak boleh . erghhhh , rase nak hentak je BurungBiru tuhh . dah geram tahap monyet , ape lagi ? terus bukak blog omeyy aku ni .. haiyoooo ., labah-labah dah buat sarang dekat sini ^^" sebab tu laa tadi aku otter background , Tagboard and follow back .. tup tup ja , dah pukul 3.35 AM . Ohh ye , hari ni aku bangun pukul 1.37 AM . pffttt ><" hahahah

 Dah 3 hari berturut-turut aku bangun awal . mase hari pertama , aku bangun pukul 3.00 AM , hari kedua aku bangun pukul 1.53 AM and pada hari ni , aku bangun pukul 1.23 AM . Ehh , macam excited nak puasa pulak . hahahah .. lagi beberapa hari je nak masuk Bulan Ramadhan . Okeyy ! azam aku pada ramadhan tahun 2012 ni , Firstly , Aku nak buat semua ibadat wajib ! kalau boleh , lepas sembahyang aku nak baca Al-Quran ( Kalam Allah ) . Doa kan yang terbaik untuk aku taww !!

 Second , Aku nak kurang kan bercakap . mana lah tahu kalau kalau aku TERumpat atau cakap benda benda yang tak berfaedah seperti MENCARUT !! ^^v tapi , biasenye kalau tengah penat berpuasa , energy Low  !! betul tak ? hahahah . keyy , Insyaallah aku boleh buat !! Amin ~
 Third , Saya , Fauziah Fazal ingin memohon maaf daripada hujung rambut sampai hujung kaki =) Maaf kan aku tau ! Kalau boleh , aku dah tak nak simpan musuh !! I want start with my new life !! peace yawrr . Kauorang tak nak join aku ke ? mari laa join aku ! Islam itu Indah taww . Lebih lebih lagi kalau kauorang dah rasa Kemanisan Iman . Serios ni ! eherrmmm .. ni azam aku !! azam kauorang ape ? share mari ^^ 

 Guys and girls , kebelakangan ni kan , aku selalu sedih tahap siputttt . kenapa hah ? macam dah tak ada semangat berbloging . Please give my strength back ! 

7.09.2012

Freebies Header Part 7


\\ Assalamualaikum // and Banjour Fellas ;)
Smile ahh .. haha .. k , aku berlagak happy jhe ni .. cepat lah tanye kenape .. hihi .. takpayah laa .. ehermm .. dah lame tak bagi freebies kan ? tak lain tak bukan Freebies Header .. setakat ni kan , follower aku dah meningkat . tapi takde lah mendadak sangat .. Alhamdulillah =)
http://2.bp.blogspot.com/-9XOStF9m1pI/T_qs0UTtcJI/AAAAAAAAAr8/Mz8Jw2EzHwM/s1600/ShiningStarBrown.png

http://3.bp.blogspot.com/-0fZm3PclaVU/T_qs1ad7iMI/AAAAAAAAAsE/zK-Sdj8JLE4/s1600/ShiningStarGreen.png

http://3.bp.blogspot.com/-tjQ6tGi7Sq0/T_qs2Yj9TQI/AAAAAAAAAsM/VLGL1E6oS6A/s1600/ShiningStarIndigo.png

http://4.bp.blogspot.com/-orluxjeycAs/T_qs3EwsVNI/AAAAAAAAAsU/sgCvR1XZ19w/s1600/ShiningStarOrange.png


http://2.bp.blogspot.com/-YQOzK6hQeXo/T_qs4DdHlqI/AAAAAAAAAsc/aqdRlyJT0BY/s1600/ShiningStarViolet.png

http://3.bp.blogspot.com/-Vt9Vxh6piKA/T_qs5EmDPBI/AAAAAAAAAsk/KltXv57Yllc/s1600/ShiningStarYellow.png

http://4.bp.blogspot.com/-NtT1WX9Vmyc/T_qs6HhCwQI/AAAAAAAAAss/wv_pXY6K8Sw/s1600/ShiningStarturBlue.png

http://3.bp.blogspot.com/-0bYgO4oS8mM/T_qs7L3u_MI/AAAAAAAAAs0/Ybc-jwW0sao/s1600/ShiningStarturGrey.png

http://1.bp.blogspot.com/-owRVi0xuyIE/T_qs7xMKgCI/AAAAAAAAAs8/CbvZ4twMNi4/s1600/ShiningStarturPink.png

http://3.bp.blogspot.com/-dRgEqACkje0/T_qs9eBz_TI/AAAAAAAAAtE/WsXBImorMYw/s1600/ShiningStarturRed.png

http://2.bp.blogspot.com/-b4UGngGQj8E/T_qs-bVW4jI/AAAAAAAAAtM/0d2Pq17CC40/s1600/ShiningStarturquoise.png

Ohh yee .. ada 1 header ni lebih kurang sama macam yang aku guna sekarang ni .. Tapi Special sikedd .. ni hah !!

http://1.bp.blogspot.com/-1kDvmecfr94/T_qxLFZ0x_I/AAAAAAAAAtY/EbP7C5sQhFI/s1600/ILoveKata-KataTakDapatGambarkanPerasaan.png


ehh ehh .. simple sangat ea ? haha .. biar lah .. Janji Halal .. actually , dah lame dah buat header ni cuma baru masukkan .. daripada terbiar je , baik share dekat kauorang lagi bagus . kan ? By the way , header ni bikin sendiri k .. please don't be arrogant blogger .. sendiri mau tau k .. kiss sikitt :*

6.25.2012

Nervous ^^"


Tumblr_m4ftsfh6071qb3n2io1_500_large

\\ Assalamualaikum // 
and Banjour Fellas .. 
dah lama aku tak buat sebarang entri kan ?? ramai yang rindu nak baca post terbaru aku kali ni .. hihihi =) Sila jeles sekarang !! haha .. thumbs up (Y) btw , guys !! look up my title for one momment please ??  Nervous ^^" 

what's up jeng ? here I wanna tell you *OhMyEnglish !! hahaha >,<
Aku ada masuk 1 acara ni .. aku ingatkan main-main je .. to yang hyperaktif nak join sekaki .. dah habis bincang tajuk & isi perbahasan tu untuk esok , baru laa cikgu cakap Perbahasan yang aku join tu sebenarnye pertandingan .. OuhhNooooooo !! what must I do ??

balik sekolah je , terus tengok Mara Clara .. hihi :* habis je cerita tu , bukak facebook and cari point untuk esok .. gelabah k gelabah !! tak ada sorang pun yang wish luck untuk aku .. okeyy .. tacink neyy .. ade sesiape nak pujuk tak ? hahaha .. I want my Capital A pewwlishhhhh ? hihi *^^*

Tomorrow , I wanna do my best !! Insyaallah :) peace yawrr .. 

6.07.2012

✪ I'm not like that ✪


\\ Assalamualaikum Jantung ! //
actually , aku tak ade gosip nak cerita .. tapi , perlu ke aku nak cerita hal peribadi aku ? rasenye tak payah kodd .. pakkal lew aku sayang readers aku ni .. hihi =) 
 57 hari berlalu macam tu je .. aku sedih ? sebenarnye ada la sikit ! dia paling lama dengan aku .. dengan Capital S , cuma 1 hari jew .. playboy gila ! dah la playboy , lepas tu , nak mintak putus dengan aku pun suruh skandel dia telefon aku .. beberape hari lepas tu , skandel dia misscall aku .. lepas tu , dia chat dengan aku , mengadu pasal Capital S ni .. mujur lah aku coup dengan dia 1 hari .. guys !! Mehh sini aku bagi tahu !
Perempuan break bukan sebab dia "kakiGAMES" .. tapi dia rasa bersalah kalau couple tanpa feeling .. kiranya macam mempermainkan perasaan la .. tak percaya ? tanya lah perempuan ..
seriosly aku tak ada niat nak back-up perempuan .. bagi aku , semua ni fakta *kodd* .. tak salah berkongsi info .. 
Ya ! aku buat entry ni sebab aku dah alami 57 hari dengan Capital A .. Dia baik , dia pandai , dia caring , dia sweet & Tak merokok !! dia harap aku jadi bintang yang selalu bersinar .. tapi aku kata " Bintang yang terang tak selamanya bersinar .. Begitu pun mendung , belum tentu hujan ,.. " entah apa yang aku membebel kat situ pun aku tak tahu .. kfine .. dah tak ada lagi aku nak bagi tahu .. that's all ;)