12.13.2012

Welcome to Bloging World (o.O)



Assalamualaikum Semua :') Welcome to Single World :D Kekadang aku rasa kebanyakkan lelaki macam C*B*I . Faham ? argghhhhh >o< Sakit hati sayeee xP Jahat! Jahat! Jahat! Benci awak! tapi ,, Sayang awak lagi --' he..he..he..
anyway, dah lama tak usik blog sayee nihh . siapa rindu ogyy ? hmmm -.-' kayy, tiada siapa --' sayee sedar siapa saya. HAHA ? LOL xP 
mama sayee cakap 'Jangan percaya lelaki zaman sekarang. Semua dah tak boleh percaya. mama bukan nak marah kau buat ini buat itu. Zaman sekarang, dah tak ramai lelaki yang setia. tak payah laa couple-couple ni. buat sakit hati je kau couple dengan dia.'
Hmmmm hmmmp. okayy okayy.. lepas ni pasang skandel banyak banyak. Tak payah nak setia sangat. nanti diri sendiri yang kecewa.
HAHA . den gurau. mama tak cakap macam tu pun ;)
Tak tahu nak cakap apa. Tapi . . . . . . 

ByeBye ;)

10.13.2012

Tempahan blog akan ...................



Assalamualaikum SILENT READERS :D I will be your smile :)
ehemm ehemm . lama aku tak update entri kan . Mesti korang rindu . betul tak ? waduhhh :') terharu den . Disini , aku nak cakap yang aku sihat . Alhamdulillah . Rezeki Allah . Ohh ye . Lupa nak bagi tahu . Akaun Facebook Nur Shahirah Farhana sudah tidak wujud . Maaf ye kepada beberapa blogger yang nak buat tempahan , tapi tak jumpa akaun Nur Shahirah Farhana tuhh . Sebelum tu , Sila log-in facebook korang dan KLIK SINI . Hanya beberapa komputer sahaja yang boleh view Facebook baru tu . Ape ape hal yang berkaitan dengan BLOG , korang boleh send mesej dekat situ . 

Setelah beberapa bulan aku menyepi dalam DUNIA BLOGGING , aku dapat permintaan TEMPAHAN BLOG . Banyak jugak , tapi mampu ke aku ? Just wait and see :') Thanks for your support :D Aku akan kembali aktif dalam bidang blogging . Sebelum tu , aku nak maklumkan sesuatu . TEMPAHAN BLOG AKAN TAMAT APABILA BULAN OKTOBER MELABUHKAN TIRAI :( 

I have no idea . Cukup sampai sini . Aku harap dapat buat code blogskin yang baru :D pray for me guys . 


8.16.2012

Selamat Hari Raya :D


Assalamualaikum . Puasa , berbuka , puasa , berbuka , ehhh ! lagi 1 hari dah raya . rasa macam baru hari pertama puasa je kan ? hohohoh :O by the way , Tadi aku Upgrade blog . warna ungu lagi :D hihi . aku suka warna ungu maaaa ~ apa nakk buattttt . dah takdir nya aku suka warna ungu :)
 Alhamdulillah :D baju raya dah beli . warna coklat pekat ;) hihi . kauorang warna apa ? share leww . Raya tahun ni ramai pulak baju raya warna ungu & pink ! apakah ? -,-' kauorang buat projek pistol ke ape ? sampai pakat ramai-ramai baju warna sama ? hahahah . ape ape pun , aku excited menunggu ketibaan hari raya ke-2 . weeeee ~ nihh projek pistol aku pulakk -,-' ehermmmm , Raya tahun ni kan , kitorang tak gathering laa :( semua tak balik pahang . tak show tahukkk -.- 
ehh , lari daripada tajuk pulakk ^^" ohh ye , kasut raya aku tak beli lagi . on the way leww . 
fuhhhhhh -,-' aku rasa penat lahh hari nihh . 

Selamat Hari Raya Aidilfitri to All Muslim and Muslimah in this world :D Nanti jangan lupa bagi aku duit raya k ? hihi :D

8.05.2012

Dah nak Raya ni ღ



Assalamualaikum Semua :face75: 

Berbuka , Sahur , Berbuka , Sahur , tup tup ja dah nak raya . Weee ~ kauorang acanoo ? dah prepare nak Raya ? kawan kawan aku excited nak Raya ! Baru hari pertama Puase , dia dah beli baju raya . Hitam putih pulak tuhh . terase ? wakaka -,-' *thumbs up
Aku ? sikit pun belum prepare *ayat hampaaa .. tapi on the way =3 ni hah list yang aku belum buat :-

1. Baju Raya - arituhh terdengar mama dengan ayah cakap pasal baju raya . Waaaaa . excited kaki nihh nak berjalan . dalam otak dah terbayang baju raya aku warna teeeeetttttttt ~ HIHI ., surprised leww . 
2. Kuih Raya - kalau bab kuih raya ni , memang jauh laa aku merantau . yang aku tahu , raya ni aku nak corn flakes . kalau tak , aku nak merajuk :3 HAHA
3. Kasut Raya - Tahukah anda , warna putih dan warna hitam boleh dipadankan dengan semua warna ? thats why aku pilih warna hitam ! kalau takde , baru aku pilih kasut putih . by the way , aku benci high heels . Jom laa ramai ramai kita benci high heels
4. Kemas Rumah - not yet -,-' insyaallah seminggu sebelum raya , aku kemas betul-betul . kalau sekarang dah kemas betul-betul , esok lusa confirm mainan adik aku bersepah . 
5. Balik Pahang > main mercun > baling dekat sedara & sepupu > terkejut > melatah > menangis > bagi tahu parents > kene marah > janji tak buat lagi > balas dendam > tapi tak dapat dapat > cuba lagi > tak dapat jugak > give-up > forget it -,-'
6. Kumpul Duit raya > malas nak story > terus publish entri ni > logout > The End ...

Balik kampung ! ooo balik kampung !  weeeee ~

7.30.2012

Asyik kene jho !


Assalamualaikum and \\ Banjour Fellas //
Hihi , kauorang apa khabar ? sihat ? yang sihat tu , alhamdulillah . yang tak sihat tu , jom ahh ikut aku pergi klinik ! nak tak ? naik van mayat ! wakaka xP kGurau jeww .. 
amacam ? rindu tak owner blog awesome neyy ? rindu ? hihi ^^ terharuu sungguh . yang tak rindu tuu , kesah pulakk edenn >,<  ehermmmmm . Guys ! kebelakangan ni kan , aku asyik kene warning jho .. pfftttt , oleh ? Capital A . tadi aku call dia . dia cakap ade sorang lelaki chat dengan aku . gabrah siakk time tu . Capital A pun dahh hangen satu badan .. aku tak tahu diorang borak-borak pasal ape .. ehh ehh , sekali aku check je , dah gaduhhh dah .. Ya Allah ! susah nye bila aku dah Terlebih Mesra Alam -_- Now , aku terpakse menyombongkan diri .. Capital A pun macam dah tak bagi aku online Facebook . Hello Guys ! sory k sory .. Ogyy dah tak boleh layan kauorang .. 
Aku tak nak kehilangan DIA untuk kali kedua !!

7.16.2012

Menjelang Ramadhan ◕‿◕


Assalamualaikum and Banjour Fellas . 3.35 AM , aku dah buat karangan baru =) Happy tak ? hahah . Firstly , aku layan Facebook dulu . Jom laa pakat ramai-ramai update status pasal Tahun depan dah boleh bawak handphone pergi sekolah !! Aku dah update tadi .. hahahah , semate je ^^v Lepas layan Facebook , layan Twitter pulak . ehermmm ., I'm newbie lagi di LamanBurungBiru tuhh .. tak faham sangat laa .. nak tukar gambar , tapi tak boleh . erghhhh , rase nak hentak je BurungBiru tuhh . dah geram tahap monyet , ape lagi ? terus bukak blog omeyy aku ni .. haiyoooo ., labah-labah dah buat sarang dekat sini ^^" sebab tu laa tadi aku otter background , Tagboard and follow back .. tup tup ja , dah pukul 3.35 AM . Ohh ye , hari ni aku bangun pukul 1.37 AM . pffttt ><" hahahah

 Dah 3 hari berturut-turut aku bangun awal . mase hari pertama , aku bangun pukul 3.00 AM , hari kedua aku bangun pukul 1.53 AM and pada hari ni , aku bangun pukul 1.23 AM . Ehh , macam excited nak puasa pulak . hahahah .. lagi beberapa hari je nak masuk Bulan Ramadhan . Okeyy ! azam aku pada ramadhan tahun 2012 ni , Firstly , Aku nak buat semua ibadat wajib ! kalau boleh , lepas sembahyang aku nak baca Al-Quran ( Kalam Allah ) . Doa kan yang terbaik untuk aku taww !!

 Second , Aku nak kurang kan bercakap . mana lah tahu kalau kalau aku TERumpat atau cakap benda benda yang tak berfaedah seperti MENCARUT !! ^^v tapi , biasenye kalau tengah penat berpuasa , energy Low  !! betul tak ? hahahah . keyy , Insyaallah aku boleh buat !! Amin ~
 Third , Saya , Fauziah Fazal ingin memohon maaf daripada hujung rambut sampai hujung kaki =) Maaf kan aku tau ! Kalau boleh , aku dah tak nak simpan musuh !! I want start with my new life !! peace yawrr . Kauorang tak nak join aku ke ? mari laa join aku ! Islam itu Indah taww . Lebih lebih lagi kalau kauorang dah rasa Kemanisan Iman . Serios ni ! eherrmmm .. ni azam aku !! azam kauorang ape ? share mari ^^ 

 Guys and girls , kebelakangan ni kan , aku selalu sedih tahap siputttt . kenapa hah ? macam dah tak ada semangat berbloging . Please give my strength back ! 

7.09.2012

Freebies Header Part 7


\\ Assalamualaikum // and Banjour Fellas ;)
Smile ahh .. haha .. k , aku berlagak happy jhe ni .. cepat lah tanye kenape .. hihi .. takpayah laa .. ehermm .. dah lame tak bagi freebies kan ? tak lain tak bukan Freebies Header .. setakat ni kan , follower aku dah meningkat . tapi takde lah mendadak sangat .. Alhamdulillah =)
http://2.bp.blogspot.com/-9XOStF9m1pI/T_qs0UTtcJI/AAAAAAAAAr8/Mz8Jw2EzHwM/s1600/ShiningStarBrown.png

http://3.bp.blogspot.com/-0fZm3PclaVU/T_qs1ad7iMI/AAAAAAAAAsE/zK-Sdj8JLE4/s1600/ShiningStarGreen.png

http://3.bp.blogspot.com/-tjQ6tGi7Sq0/T_qs2Yj9TQI/AAAAAAAAAsM/VLGL1E6oS6A/s1600/ShiningStarIndigo.png

http://4.bp.blogspot.com/-orluxjeycAs/T_qs3EwsVNI/AAAAAAAAAsU/sgCvR1XZ19w/s1600/ShiningStarOrange.png


http://2.bp.blogspot.com/-YQOzK6hQeXo/T_qs4DdHlqI/AAAAAAAAAsc/aqdRlyJT0BY/s1600/ShiningStarViolet.png

http://3.bp.blogspot.com/-Vt9Vxh6piKA/T_qs5EmDPBI/AAAAAAAAAsk/KltXv57Yllc/s1600/ShiningStarYellow.png

http://4.bp.blogspot.com/-NtT1WX9Vmyc/T_qs6HhCwQI/AAAAAAAAAss/wv_pXY6K8Sw/s1600/ShiningStarturBlue.png

http://3.bp.blogspot.com/-0bYgO4oS8mM/T_qs7L3u_MI/AAAAAAAAAs0/Ybc-jwW0sao/s1600/ShiningStarturGrey.png

http://1.bp.blogspot.com/-owRVi0xuyIE/T_qs7xMKgCI/AAAAAAAAAs8/CbvZ4twMNi4/s1600/ShiningStarturPink.png

http://3.bp.blogspot.com/-dRgEqACkje0/T_qs9eBz_TI/AAAAAAAAAtE/WsXBImorMYw/s1600/ShiningStarturRed.png

http://2.bp.blogspot.com/-b4UGngGQj8E/T_qs-bVW4jI/AAAAAAAAAtM/0d2Pq17CC40/s1600/ShiningStarturquoise.png

Ohh yee .. ada 1 header ni lebih kurang sama macam yang aku guna sekarang ni .. Tapi Special sikedd .. ni hah !!

http://1.bp.blogspot.com/-1kDvmecfr94/T_qxLFZ0x_I/AAAAAAAAAtY/EbP7C5sQhFI/s1600/ILoveKata-KataTakDapatGambarkanPerasaan.png


ehh ehh .. simple sangat ea ? haha .. biar lah .. Janji Halal .. actually , dah lame dah buat header ni cuma baru masukkan .. daripada terbiar je , baik share dekat kauorang lagi bagus . kan ? By the way , header ni bikin sendiri k .. please don't be arrogant blogger .. sendiri mau tau k .. kiss sikitt :*

6.25.2012

Nervous ^^"


Tumblr_m4ftsfh6071qb3n2io1_500_large

\\ Assalamualaikum // 
and Banjour Fellas .. 
dah lama aku tak buat sebarang entri kan ?? ramai yang rindu nak baca post terbaru aku kali ni .. hihihi =) Sila jeles sekarang !! haha .. thumbs up (Y) btw , guys !! look up my title for one momment please ??  Nervous ^^" 

what's up jeng ? here I wanna tell you *OhMyEnglish !! hahaha >,<
Aku ada masuk 1 acara ni .. aku ingatkan main-main je .. to yang hyperaktif nak join sekaki .. dah habis bincang tajuk & isi perbahasan tu untuk esok , baru laa cikgu cakap Perbahasan yang aku join tu sebenarnye pertandingan .. OuhhNooooooo !! what must I do ??

balik sekolah je , terus tengok Mara Clara .. hihi :* habis je cerita tu , bukak facebook and cari point untuk esok .. gelabah k gelabah !! tak ada sorang pun yang wish luck untuk aku .. okeyy .. tacink neyy .. ade sesiape nak pujuk tak ? hahaha .. I want my Capital A pewwlishhhhh ? hihi *^^*

Tomorrow , I wanna do my best !! Insyaallah :) peace yawrr .. 

6.07.2012

✪ I'm not like that ✪


\\ Assalamualaikum Jantung ! //
actually , aku tak ade gosip nak cerita .. tapi , perlu ke aku nak cerita hal peribadi aku ? rasenye tak payah kodd .. pakkal lew aku sayang readers aku ni .. hihi =) 
 57 hari berlalu macam tu je .. aku sedih ? sebenarnye ada la sikit ! dia paling lama dengan aku .. dengan Capital S , cuma 1 hari jew .. playboy gila ! dah la playboy , lepas tu , nak mintak putus dengan aku pun suruh skandel dia telefon aku .. beberape hari lepas tu , skandel dia misscall aku .. lepas tu , dia chat dengan aku , mengadu pasal Capital S ni .. mujur lah aku coup dengan dia 1 hari .. guys !! Mehh sini aku bagi tahu !
Perempuan break bukan sebab dia "kakiGAMES" .. tapi dia rasa bersalah kalau couple tanpa feeling .. kiranya macam mempermainkan perasaan la .. tak percaya ? tanya lah perempuan ..
seriosly aku tak ada niat nak back-up perempuan .. bagi aku , semua ni fakta *kodd* .. tak salah berkongsi info .. 
Ya ! aku buat entry ni sebab aku dah alami 57 hari dengan Capital A .. Dia baik , dia pandai , dia caring , dia sweet & Tak merokok !! dia harap aku jadi bintang yang selalu bersinar .. tapi aku kata " Bintang yang terang tak selamanya bersinar .. Begitu pun mendung , belum tentu hujan ,.. " entah apa yang aku membebel kat situ pun aku tak tahu .. kfine .. dah tak ada lagi aku nak bagi tahu .. that's all ;) 



5.25.2012

Sembunyikan Youtube tanpa menampakkan kelibatnya ツ


\\ Assalamualaikum Rindu //

Lama sangat tak buat tutorial kan ? ehermmmm .. panjang tak tajuk aku tu ? mehh la puji sikit .. hahahah .. maklum lah , tutorial ni buatan sendiri .. aku memang pening nak bagi tajuk .. 
ingat lagi tak aku ada marah dekat youtube sebab cerewet sangat .. youtube cakap , dia kecik sangat .. sebab tu tak boleh play !! yang tak tahu , bole tengok entry >> SINI <<
Sudah cukup cukup sudah .. membebel pulak .. now , let we start !

a) Dashboard > design > edit HTML
b) Menggunakan fungsi find, (ctrl + F), cari kod </head>
c) Copy dan paste kod di bawah SEBELUM code </head>
<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
Nota kuku : kalau dah ada coding kat atas ni , abaikan langkah a,b & c .. 
d) Klik SAVE !

Sabar sabar .. bawak bertendang .. tuto belum habis lagi !! next step :-

 dashboard > design > page element > add a gadget > HTML/javascript

e) Copy dan paste kod di bawah dalam ruangan HTML/javascript
<script type="text/javascript">
//<!--
$(document).ready(function() {$(".w2bslikebox").hover(function() {$(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {$(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);});
//-->
</script>
<style type="text/css">
.w2bslikebox{background: url("") no-repeat scroll left center transparent !important;display: block;float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;position:fixed;right:-250px;top:20%;}
.w2bslikebox div{border:none;position:relative;display:block;}
.w2bslikebox span{bottom: 12px;font: 8px "lucida grande",tahoma,verdana,arial,sans-serif;position: absolute;right: 6px;text-align: right;z-index: 99999;}
.w2bslikebox span a{color: #808080;text-decoration:none;}
.w2bslikebox span a:hover{text-decoration:underline;}
</style><div class="w2bslikebox" style=""><div>
<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xgUNJ_Xoerg?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/xgUNJ_Xoerg?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object></div></div>
f) Save dan lihat hasilnya ..

Bold - code youtube .. boleh rujuk tuto >> INI << * ikut step sampai habis TAPI jangan ubah saiz width dengan height*
Oren - link Youtube * Share >> Embed >> ambik code *

kalau tak faham , tanye ! malu bertanye , sesat jalan =D

No Exam !


\\ Assalamualaikum Dunia // 
Alhamdulillah .. exam dah over .. pandai betul Cikgu BI dengan Cikgu SN perah otak aku !! susah woo ~ Eyda yang pandai BI pon cakap susah .. apatah lagi Zaira .. mase tu gelabah la dorang cari jawapan .. pantang aku jengah sekejap kat belakang , mula lah dorang lambai lambai tangan mintak jawapan .. aku ni bukan pakar sangat dalam BI .. dah tahu aku tak pro dalam BI , berani pulak depa tanye yang susah susah .. 

math ? tak payah tanye pon tak ape la weyy .. paper 2 susah ah !! nasib baik la paper 1 senang .. petik jari dah dapat .. hebat kan ? jawapan terletak dihujung jari .. xoxo =3 math aku skor A .. paling tak pon , aku nak B+ .. kalau tak dapat jugak , aku nak merajuk !! hahahaha ..

ehermmm .. SN kan , not bad lah .. 50 | 50 je aku rasa betul .. mane tak nye , buku pon macam bace tak bace je .. ade jugak buat formula bahagian telinga .. dengan payahnye aku hafal , habuk pon tak masuk .. memang phuihhh arr ~ ape ape pon , mintak mintak laa ade rezeki aku dapat A .. Amin ..

Bad News ~ 
Usatazah Gojes aku dah pindah =/ masa tu , jatuh berderai air mata aku .. even pernah sekali aku kene denda denda sebab lupa buat nota Pend. Islam , aku rasa macam ... , ..... ,,,,...... ?
hurmppp hurmppp .. 
aku pon tak sangke eyda nangis sampai macam tu sekali .. lebih lebih lagi bayahh .. 
kali terakhir ustazah cakap kat budak kelas aku , macam ni :-
Saya nak mintak maaf kalau ada salah silap .. halalkan makan minum saya .. kalau saya ada marah marah awak , saya mintak maaf banyak banyak , . .
mase tu , bermula lah versi kami untuk menangis !!

kali terakhir ustazah cakap dengan aku :-
Sudah la tu .. kalau awak nangis , saya pon nangis jugak .. yang penting teruskan usaha , rajin belajar .. nanti awak add la saya kat facebook .. cuma saya jarang bukak , . . . 
Ya Allah .. sedihnye aku dengar ustazah cakap macam tu .. Usazah !! I LOVE YOU much much !!
mase turun tangge , aku ade dengar beberapa budak form 1 sebut satu perkataan ni , 
" nangis ! " 
dekk oii .. dah terbukti kau ngumpat aku kan ? takpe .. aku halalkan !! 
Doakan kejayaan aku ! =D

5.22.2012

Marah neyy !~!


Assalamualaikum Semua .. ehermmm .. look my new interface ! dah tukar header , background sidebar title , post title & scroll bar !! adakah Awesome ? atau Gergous ? hewhew .. abaikan je laa .. oke .. now aku nak cerita satu benda yang buat aku hangen satu badan !! perasan ape ape tak pada blog yang omeyy ni ? mehh la tengok aku punye youtube !! Cekidauutttt ~
kan kan kan ? dah tak boleh gune yang kecik kecik tuu !! terbongkar laa lagu yang aku suka .. hahahah .. kedekut pulakk >..< oke ! aku sangatlah benci pada natang tuhh .. pakkal lew sayang ! kalau tak , memang dah lama delete ..
Untuk pengetahuan semua , aku dah ubah page ni About Owner This Blog !! saje nak promote !! tapi jangan jadi Copy Haram Jadah ( CHJ ) sudaa !! benci okayy !

Sejak bila aku guna AKU ? ehermmm .. sejak hari ni la weyy .. and , Maaf untuk penggunaan Aku kepada yang lebih berusia !

5.20.2012

Muak sudah ♥

560662_2228338963844_1708939340_1095462_1823376373_n_large

Assalamualaikum Rinduuuu :* Dah balik kampung ? baik balik cepat sebab kalau ibubapa dah rindu , anak tu bole jadi anak derhaka !!  lebih kurang camtoo laa .. 

hari tu balik kampung .. memang show ahh .. belajar buat cokelat .. dahh buat , makan laa .. yang aku ni jenis cepat muak bile telan coklat kecuali milo !! time nak balikk tu , ade laa bawak balik coklat kononnye nakk blajar kat rumahh .. bile nampak coklat jenis bar , nak muntah pon adee .. wekkk wekkk .. sejak hari tu , makan nasi pon macam dah tak ade selera =[ perott aku pon dahh berkarokae .. hebatkan ? muak berterusan sampai hari ni !! alergic kodd ..

minggu depan exam dahh =/ insyaallah , lepas exam aku bawak coklat utk org yang rapat dengan aku je .. baik kan aku ? hahah kalau ingat laa =3


5.17.2012

Exclusive Giveaway By Cik Bunny


Assalamualaikum Dunia !!

dah tengok banner yang cute miut dekat atas nie ? okeyy , kita skrg gile kan shawl actually ! haha =D sangat2 suke dan sangat berhajat lah nak ade satu shawl daripada butikpinkku ^^ kita dah banyak review tntg shawl and sangat2 intresting . hari tu , ade la join 1 segmen ni .. alhamdulillah .. dapat RM15 topap .. macam sedih je bunyi nye =3 tak pe lah .. rezeki masing masing .. selama ni kita join semate je nak dapat duit .. kan ? oke .. kali ni dah takk !! join time urgent je .. sekarang dahh pakat ramai ramai dengan eyda , eryn & bayah , join segmen yang dapat hadiah lens dengan shawl je .. daripada rambang mata nak pilih , baik datang tergolek je .. kan senang .. tak payah pening kepale .. oke oke .. now , doa doa laa kita dapat shawl atau pashmina =3
Giveaway ini dianjurkan oleh Inspire Bunny ditaja bersama NMA Shop, Butikpinkku, Bunny Inspired dan Heart Inspiration (boutique) 


Syarat :


1. kena lah terjah sponsor utama ni: http://bit.ly/kzpKNi ( Done )
2. Terbuka kepada warga Malaysia dan mempunyai alamat di Malaysia. ( Done )
3. mempunyai blog.( Done )
4. follow blog Inspire Bunny (penganjur), Bunny Inspired, NMA Shop, Butikpinkku dan Heart Inspiration (boutique). ( Done )
5. jika ada akaun facebook, sila subscribe dan like fanpage :

alaaa -..- Jelsnye =/


Assalamualaikum Dunia !! before that , Happy Hari Teacher's =D
pffttt .. lambat wish pulak =/

tadikan , ada acara sukaneka untuk cekgu .. part ni aku tak care langsung .. balik rumah , bukak facebook .. tengah show chatting , terserempak pulakk dengan 1 picca neyy .. jeloss weyy ..
tak sange dia curang -..-

R-E U-P-L-O-A-D

toink toink .. hhahaahah .. gurau la .. that is my Teacher .. paling TIP TOP di sekolah Smk Sungai Rambai .. jeles takk ? xoxo =D

Untong la cikgu ada ramai secret admire =D

5.16.2012

Blogger Memories ♥

Assalamualaikum Dunia ;)


Wassup guys ? tengokk tajukk laa .. sendiri mau tau .. hahahah ..
ehermmm .. tadi kan , aku tengok le older post aku yang lama lama tu .. bosan punye laa bosan , aku bace la semua tu .. hahahah .. awesome ahh .. gune shortform dalam dunia blogging ? lama lama aku tengok , geli pulak nak bace .. hahah .. hasil tangan sendiri tu ..
maklum la . newbie memang macam tu .. nak nak time guna font courier .. hahahah .. bongek je .. 
gelak sorang sorang .. sakit peruttt wokk .. lastly , apa lagi .. delete ahh semua post time newbie tu .. caye takk ? try laa cari .. mane tahu terjumpa 1 ..

Rindu si dia
hahahahah .. soo shuwettt >o< [[ixlike]]
I feel so EMPTY without you by my side .


5.11.2012

Rahsia Surah Al-Kautsar


<<<Rahsia Surah Al-Kautsar>>>

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.

Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.
2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya’allah hilang dahaga.
3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.
4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.
5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.
6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.
7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

c(= Lonely


Assalamualaikum Cinta .. lama tak post .. rindu takk ? hahahah .. bulu mata aku pon macam dah takde .. ramai benau rindu aku .. 
p/s - ade orang menanti entry aku .. entry kali ni kosong .. =D hahahah.. >< 
cukupppp !! tengok la tajok aku tu .. aku nak story neyy .. aku rase nakk nanges je ni .. aku tak tahu la ape masalah aku neyy .. something wrong somewhere = ( 
takk tahu nak cakap ape .. yang aku tahu , aku rindu dia sangat sangat .. = /
meskipun kusadari ,.. takk mungkin memeluk mu ..
Don't Mess with my love

5.02.2012

Capital ?

 

 hello Dunia !! hawau you ? tengok atas !! oke .. now aku nak cerita sikit pasal sorang laki neyy .. comel gila gila .. macam perempuan muka dia .. geram betol aku .. btw , kita hanya kawan je ok ?


Beliau seorang yang sporting .. time aku gado dengan Miron pon , dia yang buat aku gelakk .. budak perempuan kelas dia panggil dia PANDA !! sebab dorang kate beliau seorang yang comel macam panda ..
hahahah .. sumpah tak bole blaa =,=
ni la laki yang aku cerita kat bebudak neyy .. G-SHOCK kuning + unggu ..

C.O.M.E.L kan ? kan kan kan ?
Semalam dia cakap dengan aku yang dia tengah shuffle dalam air ..
gelakkk ><