5.25.2012

Sembunyikan Youtube tanpa menampakkan kelibatnya ツ


\\ Assalamualaikum Rindu //

Lama sangat tak buat tutorial kan ? ehermmmm .. panjang tak tajuk aku tu ? mehh la puji sikit .. hahahah .. maklum lah , tutorial ni buatan sendiri .. aku memang pening nak bagi tajuk .. 
ingat lagi tak aku ada marah dekat youtube sebab cerewet sangat .. youtube cakap , dia kecik sangat .. sebab tu tak boleh play !! yang tak tahu , bole tengok entry >> SINI <<
Sudah cukup cukup sudah .. membebel pulak .. now , let we start !

a) Dashboard > design > edit HTML
b) Menggunakan fungsi find, (ctrl + F), cari kod </head>
c) Copy dan paste kod di bawah SEBELUM code </head>
<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
Nota kuku : kalau dah ada coding kat atas ni , abaikan langkah a,b & c .. 
d) Klik SAVE !

Sabar sabar .. bawak bertendang .. tuto belum habis lagi !! next step :-

 dashboard > design > page element > add a gadget > HTML/javascript

e) Copy dan paste kod di bawah dalam ruangan HTML/javascript
<script type="text/javascript">
//<!--
$(document).ready(function() {$(".w2bslikebox").hover(function() {$(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {$(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);});
//-->
</script>
<style type="text/css">
.w2bslikebox{background: url("") no-repeat scroll left center transparent !important;display: block;float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;position:fixed;right:-250px;top:20%;}
.w2bslikebox div{border:none;position:relative;display:block;}
.w2bslikebox span{bottom: 12px;font: 8px "lucida grande",tahoma,verdana,arial,sans-serif;position: absolute;right: 6px;text-align: right;z-index: 99999;}
.w2bslikebox span a{color: #808080;text-decoration:none;}
.w2bslikebox span a:hover{text-decoration:underline;}
</style><div class="w2bslikebox" style=""><div>
<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xgUNJ_Xoerg?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/xgUNJ_Xoerg?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object></div></div>
f) Save dan lihat hasilnya ..

Bold - code youtube .. boleh rujuk tuto >> INI << * ikut step sampai habis TAPI jangan ubah saiz width dengan height*
Oren - link Youtube * Share >> Embed >> ambik code *

kalau tak faham , tanye ! malu bertanye , sesat jalan =D

No Exam !


\\ Assalamualaikum Dunia // 
Alhamdulillah .. exam dah over .. pandai betul Cikgu BI dengan Cikgu SN perah otak aku !! susah woo ~ Eyda yang pandai BI pon cakap susah .. apatah lagi Zaira .. mase tu gelabah la dorang cari jawapan .. pantang aku jengah sekejap kat belakang , mula lah dorang lambai lambai tangan mintak jawapan .. aku ni bukan pakar sangat dalam BI .. dah tahu aku tak pro dalam BI , berani pulak depa tanye yang susah susah .. 

math ? tak payah tanye pon tak ape la weyy .. paper 2 susah ah !! nasib baik la paper 1 senang .. petik jari dah dapat .. hebat kan ? jawapan terletak dihujung jari .. xoxo =3 math aku skor A .. paling tak pon , aku nak B+ .. kalau tak dapat jugak , aku nak merajuk !! hahahaha ..

ehermmm .. SN kan , not bad lah .. 50 | 50 je aku rasa betul .. mane tak nye , buku pon macam bace tak bace je .. ade jugak buat formula bahagian telinga .. dengan payahnye aku hafal , habuk pon tak masuk .. memang phuihhh arr ~ ape ape pon , mintak mintak laa ade rezeki aku dapat A .. Amin ..

Bad News ~ 
Usatazah Gojes aku dah pindah =/ masa tu , jatuh berderai air mata aku .. even pernah sekali aku kene denda denda sebab lupa buat nota Pend. Islam , aku rasa macam ... , ..... ,,,,...... ?
hurmppp hurmppp .. 
aku pon tak sangke eyda nangis sampai macam tu sekali .. lebih lebih lagi bayahh .. 
kali terakhir ustazah cakap kat budak kelas aku , macam ni :-
Saya nak mintak maaf kalau ada salah silap .. halalkan makan minum saya .. kalau saya ada marah marah awak , saya mintak maaf banyak banyak , . .
mase tu , bermula lah versi kami untuk menangis !!

kali terakhir ustazah cakap dengan aku :-
Sudah la tu .. kalau awak nangis , saya pon nangis jugak .. yang penting teruskan usaha , rajin belajar .. nanti awak add la saya kat facebook .. cuma saya jarang bukak , . . . 
Ya Allah .. sedihnye aku dengar ustazah cakap macam tu .. Usazah !! I LOVE YOU much much !!
mase turun tangge , aku ade dengar beberapa budak form 1 sebut satu perkataan ni , 
" nangis ! " 
dekk oii .. dah terbukti kau ngumpat aku kan ? takpe .. aku halalkan !! 
Doakan kejayaan aku ! =D

5.22.2012

Marah neyy !~!


Assalamualaikum Semua .. ehermmm .. look my new interface ! dah tukar header , background sidebar title , post title & scroll bar !! adakah Awesome ? atau Gergous ? hewhew .. abaikan je laa .. oke .. now aku nak cerita satu benda yang buat aku hangen satu badan !! perasan ape ape tak pada blog yang omeyy ni ? mehh la tengok aku punye youtube !! Cekidauutttt ~
kan kan kan ? dah tak boleh gune yang kecik kecik tuu !! terbongkar laa lagu yang aku suka .. hahahah .. kedekut pulakk >..< oke ! aku sangatlah benci pada natang tuhh .. pakkal lew sayang ! kalau tak , memang dah lama delete ..
Untuk pengetahuan semua , aku dah ubah page ni About Owner This Blog !! saje nak promote !! tapi jangan jadi Copy Haram Jadah ( CHJ ) sudaa !! benci okayy !

Sejak bila aku guna AKU ? ehermmm .. sejak hari ni la weyy .. and , Maaf untuk penggunaan Aku kepada yang lebih berusia !

5.20.2012

Muak sudah ♥

560662_2228338963844_1708939340_1095462_1823376373_n_large

Assalamualaikum Rinduuuu :* Dah balik kampung ? baik balik cepat sebab kalau ibubapa dah rindu , anak tu bole jadi anak derhaka !!  lebih kurang camtoo laa .. 

hari tu balik kampung .. memang show ahh .. belajar buat cokelat .. dahh buat , makan laa .. yang aku ni jenis cepat muak bile telan coklat kecuali milo !! time nak balikk tu , ade laa bawak balik coklat kononnye nakk blajar kat rumahh .. bile nampak coklat jenis bar , nak muntah pon adee .. wekkk wekkk .. sejak hari tu , makan nasi pon macam dah tak ade selera =[ perott aku pon dahh berkarokae .. hebatkan ? muak berterusan sampai hari ni !! alergic kodd ..

minggu depan exam dahh =/ insyaallah , lepas exam aku bawak coklat utk org yang rapat dengan aku je .. baik kan aku ? hahah kalau ingat laa =3


5.17.2012

Exclusive Giveaway By Cik Bunny


Assalamualaikum Dunia !!

dah tengok banner yang cute miut dekat atas nie ? okeyy , kita skrg gile kan shawl actually ! haha =D sangat2 suke dan sangat berhajat lah nak ade satu shawl daripada butikpinkku ^^ kita dah banyak review tntg shawl and sangat2 intresting . hari tu , ade la join 1 segmen ni .. alhamdulillah .. dapat RM15 topap .. macam sedih je bunyi nye =3 tak pe lah .. rezeki masing masing .. selama ni kita join semate je nak dapat duit .. kan ? oke .. kali ni dah takk !! join time urgent je .. sekarang dahh pakat ramai ramai dengan eyda , eryn & bayah , join segmen yang dapat hadiah lens dengan shawl je .. daripada rambang mata nak pilih , baik datang tergolek je .. kan senang .. tak payah pening kepale .. oke oke .. now , doa doa laa kita dapat shawl atau pashmina =3
Giveaway ini dianjurkan oleh Inspire Bunny ditaja bersama NMA Shop, Butikpinkku, Bunny Inspired dan Heart Inspiration (boutique) 


Syarat :


1. kena lah terjah sponsor utama ni: http://bit.ly/kzpKNi ( Done )
2. Terbuka kepada warga Malaysia dan mempunyai alamat di Malaysia. ( Done )
3. mempunyai blog.( Done )
4. follow blog Inspire Bunny (penganjur), Bunny Inspired, NMA Shop, Butikpinkku dan Heart Inspiration (boutique). ( Done )
5. jika ada akaun facebook, sila subscribe dan like fanpage :

alaaa -..- Jelsnye =/


Assalamualaikum Dunia !! before that , Happy Hari Teacher's =D
pffttt .. lambat wish pulak =/

tadikan , ada acara sukaneka untuk cekgu .. part ni aku tak care langsung .. balik rumah , bukak facebook .. tengah show chatting , terserempak pulakk dengan 1 picca neyy .. jeloss weyy ..
tak sange dia curang -..-

R-E U-P-L-O-A-D

toink toink .. hhahaahah .. gurau la .. that is my Teacher .. paling TIP TOP di sekolah Smk Sungai Rambai .. jeles takk ? xoxo =D

Untong la cikgu ada ramai secret admire =D

5.16.2012

Blogger Memories ♥

Assalamualaikum Dunia ;)


Wassup guys ? tengokk tajukk laa .. sendiri mau tau .. hahahah ..
ehermmm .. tadi kan , aku tengok le older post aku yang lama lama tu .. bosan punye laa bosan , aku bace la semua tu .. hahahah .. awesome ahh .. gune shortform dalam dunia blogging ? lama lama aku tengok , geli pulak nak bace .. hahah .. hasil tangan sendiri tu ..
maklum la . newbie memang macam tu .. nak nak time guna font courier .. hahahah .. bongek je .. 
gelak sorang sorang .. sakit peruttt wokk .. lastly , apa lagi .. delete ahh semua post time newbie tu .. caye takk ? try laa cari .. mane tahu terjumpa 1 ..

Rindu si dia
hahahahah .. soo shuwettt >o< [[ixlike]]
I feel so EMPTY without you by my side .


5.11.2012

Rahsia Surah Al-Kautsar


<<<Rahsia Surah Al-Kautsar>>>

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.

Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.
2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya’allah hilang dahaga.
3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.
4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.
5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.
6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.
7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

c(= Lonely


Assalamualaikum Cinta .. lama tak post .. rindu takk ? hahahah .. bulu mata aku pon macam dah takde .. ramai benau rindu aku .. 
p/s - ade orang menanti entry aku .. entry kali ni kosong .. =D hahahah.. >< 
cukupppp !! tengok la tajok aku tu .. aku nak story neyy .. aku rase nakk nanges je ni .. aku tak tahu la ape masalah aku neyy .. something wrong somewhere = ( 
takk tahu nak cakap ape .. yang aku tahu , aku rindu dia sangat sangat .. = /
meskipun kusadari ,.. takk mungkin memeluk mu ..
Don't Mess with my love

5.02.2012

Capital ?

 

 hello Dunia !! hawau you ? tengok atas !! oke .. now aku nak cerita sikit pasal sorang laki neyy .. comel gila gila .. macam perempuan muka dia .. geram betol aku .. btw , kita hanya kawan je ok ?


Beliau seorang yang sporting .. time aku gado dengan Miron pon , dia yang buat aku gelakk .. budak perempuan kelas dia panggil dia PANDA !! sebab dorang kate beliau seorang yang comel macam panda ..
hahahah .. sumpah tak bole blaa =,=
ni la laki yang aku cerita kat bebudak neyy .. G-SHOCK kuning + unggu ..

C.O.M.E.L kan ? kan kan kan ?
Semalam dia cakap dengan aku yang dia tengah shuffle dalam air ..
gelakkk ><