1.08.2012

Main body ada background




WASHED DENIM TEMPLATE
first korunk kene pergi ke Dashboard > Design > Edit HTML*tick expand widget and search for this code 
#content-wrapper {
lepas tuh copy code kat bawah nie dan paste kan dekat bawah code di atas .

background : url(BACKGROUND IMAGE);

CONTOH CODING :

next caru code yang bawah nie pulak kayy ?
.sidebar h2 {
then korunk nampak ade anak-anak code kan ? korunk tambah je code yang kita bagi nie dekat bawah code di atas :
background : url(BACKGROUND IMAGE);
 CONTOH CODING :


lepas dah buat semua tuh korunk pergi ke :
#main-wrapper {
then korunk tengok background-color yang #FFFFFF tuh korunk gantikan dengan perkataan transparent , lepas tuh search :
#sidebar-wrapper {
yang nie pun korunk buat bnda yang sama mcm kat atas nie :)

SIMPLE TEMPLATE
first korunk kene pergi ke Dashboard > Design > Edit HTML*tick expand widget and search for this code 
.main-inner {
dah jumpa korunk masuk kan jer code yang kita bagi nie kat bawah dia :) then cuba preview , jadi takk ? kalau jadi ! save jer kayy 
background : url(BACKGROUND IMAGE);
 URL BACKGROUND FREE UNTUK KORUNK :
http://3.bp.blogspot.com/-QfX8FnF9P2U/TjqKsDGceHI/AAAAAAAABX0/C7iAxZnXC6M/s1600/backgroundbody+%25281%2529.gif
http://1.bp.blogspot.com/-MxOtYmjUBec/TjqKsW8b_AI/AAAAAAAABX4/tDR-15dGUUw/s1600/backgroundbody+%25282%2529.gif
http://2.bp.blogspot.com/-HIuGEJILXaM/TjvB-kJ2-pI/AAAAAAAABYA/CJcDv_V3mp8/s1600/backgroundbody%25283%2529.png
nota kecil :
tengok coding tuh elok2 kayy ? tak faham tanya je kayy ?